5 maart 2019 | Alle berichten

Voor de mensen die je niet kennen, wie ben je en wat doe je?

Wat ik doe, vind ik een hele goede vraag. Ik heb de afgelopen jaren veel uiteenlopende dingen gedaan in de groenbranche en eigenlijk doe ik dat nog steeds. Van boeketten binden tot aan contentcreatie en concepting voor bedrijven of het uitdenken van imago strategieën voor bloemen en planten. In het bijzonder wil ik toch wel mijn creatieve concept benoemen voor fotogratie met model en bloemen. Ik lik mijn vingers erbij af. Als ik in de flow zit, denk ik alleen nog maar in groen. Je mag me een nerd noemen op dat gebied, want ik raak enthousiast en opgewonden van groen.

Wat maakt deze functie zo bijzonder?

Het klinkt cliché, maar mijn werk is mijn hobby. Werken met groen is mijn hobby. Ik voel me er comfortabel bij en wil niks liever dan me bezighouden met groen. Op welke manier dan ook. Bloemen en planten zijn de verbinding tussen alles. Groen communiceert en online is het een mega booster. Wil je online scoren, dan moet je zeker investeren in groene content. 
Spraakmakend beeld creëren met bloemen en planten die de emoties raakt, dat is waar ik blij van word. Toen ik in 2014 de jurk maakte in Hollands Beste Bloemstylist, wist ik het zeker; Emotie dat is waar ik voor ga. Het maakt me niet uit welke emotie, zolang het wat met je doet, zal je blijven kijken en ook echt zien waar je naar kijkt. Er zit een groot verschil tussen kijken en zien. Deze bewustwording is de tool die ik gebruik in alles wat ik creëer.

Wat heeft jou de afgelopen tijd beziggehouden?

Ik ben eigenlijk vooral met mezelf bezig geweest. De afgelopen 4 jaar, was een hele turbulente periode voor mij. In 2014 won ik Hollands Beste Bloemstylist. Dit was een geweldig tijd waarin ik onder andere mijn eigen kracht ontdekte. Ik werkte hard en plukte daar de vruchten van. Zo presenteerde ik op een gegeven moment twee televisieprogramma’s en was ik een graag geziene gast bij koffietijd. Ik bedacht marketingcampagnes zoals het langste bruidsboeket, werkte samen met 3FM en in samenwerking met Karin van Luijk en een groot team van enthousiaste mensen, kleedde ik de catwalk van de Mercedes Benz Fashion Week aan. Verder deed ik de aankleding van bruiloften en mocht ik een online serie doen voor Karwei en de Lidl. Het presenteren van tv-programma’s vond ik geweldig. Hierdoor leerde ik de naakte waarheid over mezelf kennen. Tv maken is verslavend en ik ben Stokvis Content en alle groen ondernemers meer dan dankbaar voor een geweldig samenwerking.

Na al deze mooie nieuwe ervaringen volgde in 2017 een zwart jaar. Ik had geen energie meer en ging door een paar zakelijke fouten bijna failliet. Ik bleef achter met een enorme schuld, waar ik tot op de dag van vandaag de nasleep van ondervindt. Ondanks dat ben ik vastbesloten om mijn doelen te bereiken. Dromen heb ik niet, wel doelen. En als alleenstaande vrouw met kind, gaat het mij gewoon lukken om succesvol te zijn en mijn eigen boontjes te doppen. Mijn doel voor dit jaar: Een Netflix serie over bloemen en planten. Waarom? Omdat ik er in geloof. En omdat ik groenbedrijven wil ondersteunen met gave content.

Wat zou je graag nog willen oppakken of veranderen?

Ik vind dat groene bedrijven over het algemeen veel te conservatief zijn. Stap uit je comfortzone en laat jezelf en je product zien. Ga voor de echte beleving. Door de dingen te blijven doen op de manier die je altijd al deed, kom je niet vooruit. Wij als groen branche moeten gaan samenwerken. Als opleiding jezelf breder inzetten zodat de jeugd van nu toekomst heeft in het groen. Daarbij vindt ik de bloemisten CAO niet aantrekkelijk. We moeten gaan werken aan een gezondere situatie, immers met zijn alle kunnen we bouwen aan meer marche en een gezondere bedrijfsvoering. En bloemen op TV! Waarom krijgen we dat nog steeds niet voor elkaar?

Wat ga je dit weekend doen?

Ik ben echt van het koken, ook dan ben ik graag aan het creëren, mooie kunstwerkjes op een bord met groenten. Natuurlijk met een goed glas lekkere rode wijn. Kaarsen aan en genieten met vrienden. Ook ga ik graag met mijn zoon het bos in. Hij op zijn crossfiets en ik lopend. Het bos geeft mij energie. Zelfs als het regent ga ik er heen. De elementen voelen, vind ik prettig. Het inspireert mij. Daarna opdrogen met een warme choco, de benen omhoog voor een handstand tegen de muur en natuurlijk lekker Netflix aan of een goed gesprek.