1 februari 2019 | Alle berichten

HOLLANDS BESTE BLOEMSTYLIST TRAPSGEWIJS & HALVE FINALE

Vorige week werd er een zware strijd gestreden op een prachtige trap. De locatie was werkelijk sprookjesachtig. Lastig genoeg om er iets aan toe te voegen zonder afbreuk te doen aan de schoonheid maar wel over the top te werken.

Sarah, Willem-Jan en Anton zijn samen het ene team en Hidde, Inge en Tom het andere team. Sarah hoopte er al op dat Hidde in het andere team zou zitten. Ze ziet hem toch als grootste concurrent.

En toeval of niet; Hidde en Sarah hebben allebei gelijk een idee. Gelukkig gaan hun teamleden er ook in mee. Team Sarah maakt een werk met berkenstammen en team Hidde een bloemgordijn.

Na de nodige voorbereiding  moet alles in de bus naar de locatie en daar dan in een uur opgebouwd.

Dat sjouwen met bloemen en bomen is hard werken en erg zwaar. En zo met camera’s op je gericht is het dan maar hopen dat ze niet alles uitzenden.  Dat je van de trap stort bijvoorbeeld. Gelukkig voor Sarah is dat ook niet zo. Ook wordt erg duidelijk dat respect voor de locatie ook belangrijk is. Ik betrapte mijzelf er op dat ik sssssht zat te doen tegen de tv. Inge is toch wel erg verbaal. De stress was door de tv voelbaar. Ook het leedvermaak van het andere team was duidelijk te voelen vandaag. De competitie neemt toe.

Mede daardoor won het team van Sarah. Goed samenwerken, een goed concept en over the top wat toevoegen.

Hierdoor moesten Tom, Hidde en Inge nog een keer een individuele opdracht maken. ‘Versier een dier’.  Tom kiest voor het hert, Inge voor de giraffe en dus blijft Hidde over met de olifant. Hij is echt niet in zijn element  met deze opdracht. Maakt wel écht iets heel moois. Inge gaat voor een jungleconcept. Op zich natuurlijk best bijzonder met een giraffe. Door die jungle was het teveel en kon ze niet zo precies werken als anders en valt ze af. De strijd gaat dan nog tussen Tom en Hidde. En ondanks de roze olifant valt Hidde af.

En dan vandaag de halve finale! Iedereen was ziek maar moest toch door. Afzien en toch doorbikkelen. Steeds belangrijker wordt dat je werk maakt waar je achter staat. Jezelf laten zien en staan voor je concept. Er worden bijzondere projecten gemaakt waar je zo naar binnen kan.