1 februari 2019 | Alle berichten

HOLLANDS BESTE BLOEMSTYLIST – UITVAART & TRAPDECORATIE

Wat een spannende uitzending was het weer!  Hoewel het een serieus onderwerp was toch ook weer een hoop lol.

Anton mocht nog een keer samenwerken met Inge. Dat heeft hem tot nu toe geen windeieren gelegd want Inge krijgt keer op keer gelijk met haar manier van werken. Ook nu weer. Niet gelijk op de deksel maar eerst op tafel. Misschien niet het meest vernieuwend maar wel de beste techniek. Niks mis met ouderwets steekspel. Zo kwamen ze dan toch als winnaar uit de bus.

De rest van de werken waren toch ook weer prachtig vond ik. Iets minder doorsnee en dus meer risico genomen. Sarah en Ilona wonnen dan niet maar hun werk werd wel gekozen voor een echte begrafenis.

De individuele opdracht was er een om niet snel te vergeten. Er moest een stuk gemaakt worden voor een overleden celebrity. Ilona kon niks verzinnen en kwam uiteindelijk op Bob Marley. Hanneke was er écht niet over te spreken en zal dit stuk voor Pascal (die het wel mooi vond) op z’n kist leggen.

Tom had een niet zo spannend werk maar wel weer degelijk en technisch goed. Ook een prachtig inkijkje in de fantasie van Hidde. Bij Sugar Lee Hooper denken aan bollen wol. Het was evengoed een prachtig en kleurrijk stuk. Willem-Jan  had een stuk voor Michael Jackson, Mischa óók. Twee heel verschillende  uitwerkingen voor dezelfde persoon. Mischa ging meer voor “danselijke materialen” Willem Jan voor zwart met Zilver.

Sarah was zeer overtuigd van haar concept maar had alweer haar werk niet af. Haar stuk had wel sterke punten. Twee zelfs ;). Hoewel het niet helemaal af was vond de jury het wel een vernieuwend concept.

Bij de uitslag werd het toch nog even heel spannend. Ze ging nu niet als eerste door. Sterker nog; ze stond bij de laatste drie. Gelukkig had ze  eentiende punt meer dan Mischa waardoor hij  afviel samen met Ilona. Met de (pump)hakken over de sloot door naar volgende week.

Deze week hebben we rumoer in het trapgat. Als je deze opdracht goed doet sta je gewoon in de kwartfinale! Maar ja, een individuele opdracht geeft je wel een extra kans om je passie voor het vak te laten zien. Een mooi werk maken is toch het leukste dat er is. Ik ben in ieder geval weer zeer benieuwd hoe het zal aflopen.